Neurologisk træning og astma

Tommas Jensen er kajakroer på elite-niveau. Læs med her om hans oplevelse af det forløb i neurologisk træning, han var igennem hos Annelike.

Hvad havde du af erfaring af neurologisk træning inden projektet?

“Jeg havde før projektet absolut ingen erfaring med neurologisk træning. Jeg var klar over at det var muligt at træne det, og at det ville have positiv indflydelse på ens resultater. Jeg havde dog ikke nogen anelse om hvordan man specifikt trænede neurologisk.”

Hvilke områder har du arbejdet med i løbet af projektet?

”I løbet af projektet har jeg primært arbejdet med min vejrtrækning, da jeg har noget astma og nogle luftvejssygdomme. Derudover var der også fokus på mobilitetsøvelser, primært i overkroppen og omkring skulderpartiet.”

Hvad er din oplevelse af neurologisk træning?

“Min umiddelbare opfattelse af øvelserne var, at de var ret mærkværdige og atypiske ift. hvad man normalt laver i et fitnesscenter, derfor fandt jeg det lidt underligt, f.eks. at gå rundt og trække vejret gennem et sugerør. Men efter at have lavet øvelserne, var det ret åbenlyst, at de faktisk hjalp. Det blev blandt andet vist ved at lave en air-hunger test før og efter jeg trak vejret gennem et sugerør. Forbedringerne var ret store på trods af ikke mere end 3 minutter mellem de to test.”

Hvad fik du ud af at lave neurologisk træning?
“Jeg har helt sikkert fået en masse forskellige værktøjer jeg kan bruge fremadrettet, både nogle gode mobilitetsøvelser, nogle gode vejrtrækningsøvlser til både før, under og efter løb. Derudover har jeg fået en præstationsforbedring i form af forbedret vejrtrækning. Plus forbedret min evne til at indhente min iltgæld hurtigere, og derfor være hurtigere/mere klar til næste træningsinterval.”
Vil du blive ved med at lave den træning du har lært?

“Jeg vil så vidt muligt prøve at fortsætte med flere af øvelserne, da jeg har set hvor meget, de få øvelser kan rykke. Jeg tror jeg vil tage det meste med mig, alle øvelser og tests, samt erfaringen med, at små øvelser kan have rigtig stor betydning, mere end man tror.”

Har du brug for hjælp til at knække koden i din sport?

Læs mere om sportsterapi. Alle er velkomne, elite som begynder-motionister.