Inspiration

skadefri træning

Lauras historie

Grunden til at jeg valgte at starte et forløb med personlig træning, var at jeg for 5 år siden pådrog mig nogle kroniske skader i ryg og hofte og siden da været generet af det med daglige smerter og flere begrænsninger end det var rimeligt. Jeg er blot 24 år i dag. Jeg har været i et genoptræningsforløb i flere år og kun rykket mig meget langsomt fremad. Jeg var kommet til et punkt hvor jeg enten ville give op, eller give det et sidste forsøg med noget nyt.

Jeg var tilfældigt til en holdundervisning med Anneli som træner, og allerede her blev jeg fascineret af hendes syn på kroppen som en helhed og vigtigheden af at træne på individuelt niveau og med blik for at blive og forblive skadefri. Så jeg skrev en mail, hvor jeg beskrev mine problemer og ønsker, og efter et møde, hvor forventninger og ønsker blev afstemt, startede jeg op med træningen.

Der har gennem hele forløbet været fokus på kvalitet frem for kvantitet. Anneli har hele tiden været opmærksom på min egen opfattelse af min krops reaktion, samtidigt med at hun har observeret hvordan min krop har reageret fysisk, og været lynhurtig til at skifte retning eller progrediere, så jeg oplevede succes i stedet for nederlag. I mit tilfælde har det været en hårfin balancegang mellem fremskridt og kraftig forværring af smerter. Der har hele tiden været et væld af variationer og muligheder samt små fif, som vidner om stor viden og evne til at bruge det hele tilpasset personen i den enkelte situation. Personligt har jeg lært at give slip, slappe af og fokusere på egen opfattelse/følelser og ikke kun se på, hvordan andre ser mig.

Forløbet har været præget af en fantastisk blanding af seriøsitet, sjov og fokus på helheden, både fysisk og mentalt. De gange jeg selv har mistet overblikket, har en hurtig snak vist, at Anneli har overblikket og griber mig, når jeg mister fodfæstet. Hun har en fantastisk evne til at vende negativt til positivt, være nærværende og vise interesse i din historie og dine mål.

Min indstilling har hele tiden været at være åben overfor alt, ikke stille spørgsmålstegn ved anvendte metoder, været ærlig, villig til at lære og haft 100% tillid til at Anneli ville mig det bedste. Samtidig har jeg været fuldt fokuseret på at give det et helhjertet forsøg. Det er nok de største årsager til at jeg personligt har fået så meget fra Anneli. Jeg er gået fra knapt at kunne lave almindelig hofteløft til at lave power clean med vægt, uden nogen former for smerter!!

Efter et forløb på blot fire måneder er jeg gået fra at have daglige smerter, mange begrænsninger, tage smertestillende flere gange ugentligt/dagligt både for at kunne stå og gå, men også for at kunne sove, til kun at tage smertestillende ved enkeltstående tilfælde og ikke være påvirket af smerter hver dag. Jeg har skiftet fokus og arbejder nu sammen med og omkring mine skader, i stedet for at tolerere dem og bevidst provokere dem. Nu kan jeg træne og fungere med træthed og ikke smerte som grænse. Det har givet mig helt ny livskvalitet. Jeg har flyttet mig både fysisk og mentalt, noget som giver positive resultater mange steder i min hverdag. Jeg har fået redskaber til at fortsætte min udvikling alene. Skulle jeg gå i stå, er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg ringer til Anneli for hjælp!

Laura Gjendal

Flere succeshistorier

Kom til et inspirerende foredrag

CVR: 35594396